începem împreuna
RiseUp (61 of 75)

Despre mine

Sunt absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și fondatorul Asociației Sens Civic din Piatra Neamț. Sunt căsătorit și am o fetiță de 6 ani. Timp de 4 ani am profesat în învâțământ și am lucrat mai bine de 10 ani în mediul privat având experiență în managementul afacerilor și în implementarea proiectelor.

Sunt un visător, cred într-o Românie #pebune și de mai bine de 10 ani lupt pentru asta prin voluntariat. Fiind un om cu dragoste de țară și un activist pentru comunitate, am decis să mă implic în politică. Nu am făcut asta nici pentru funcții, nici pentru bani și nici pentru glorie. Alte lucruri mă motivează și singurul lucru pe care îl urmăresc este să generez un impact optim în jurul meu.

În politică, voi fi la fel de determinat ca și până acum să fac bine comunității, însă voi fi mult mai eficient.

Am contribuit la fondarea PACT – Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor și am candidat ca independent, alături de Sebastian Burduja, la alegerile parlamentare din 2016. Cele aproape 7000 de voturi obținute și mesajele susținătorilor ne-au obligat să muncim în continuare. Chiar dacă această muncă înseamnă să plantăm acum un copac la umbra căruia să nu ne odihnim niciodată, eu sunt dispus să mi-o asum. În 2019, PACT a fuzionat cu PNL iar misiunea pe care ne-am asumat-o în 2016 continuă cu aceeași energie și devotament pentru #România #PeBune.

Pentru mine România #pebune înseamnă o Românie curată și începe în fiecare colțișor de țară și în fiecare comunitate cu fiecare român.

logocv


Priorități

Prioritățile mele pentru o Românie #pebune sunt:

 1. Elaborarea și aplicarea unei strategii naționale mediu curat (antideșeuri, antipoluare, antidefrișare, antibraconaj)
 2. O reformă politică #pebune (inclusiv cu modificarea Constituției) care să cuprindă
  1. Parlament cu maxim 300 de parlamentari (în conformitate cu Referendumul din 22 noiembrie 2009)
  2. Schimbarea statutului deputaților și senatorilor în baza a trei principii fundamentale:
   • TRANSPARENȚĂ – limitarea votului secret în Parlament. Parlamentarul trebuie să voteze la vedere, pentru ca cetățeanul să poată verifica activitatea acestuia.
   • RESPONSABILITATE
    • restrângerea imunității parlamentare
    • interzicerea migrației politice
    • sanționarea drastică a absențelor nemotivate
   • EFICIENȚĂ – decontarea cheltuielilor forfetare de către parlamentari doar în baza unor documente justificative (nu doar a unei declarații pe proprie răspundere) și în raport cu activitatea parlamentară desfășurată
  3. Modificarea legii electorale:
   • Reducerea numărului de semnături de susținere necesare la 0,5% din numărul alegătorilor
   • eliminarea pragului electoral de 5%
   • eliminarea privilegiilor acordate partidelor parlamentare

Mai multe soluții pentru o Românie #pebune găsiți aici.

mediu curat #pebune
educatie pe bune in Romania

 

CONTACT

PACT - Platforma Acțiunea Civica a Tinerilor